top of page

Исус

Скоро ще празнуваме Възкресение Христово и това наистина е празник за всеки, който е познал Исус. Заедно с Рождество, тези две събития бележат християнството. И го отличават от всички други религии. Свръхестественото раждане и още повече възкресението, възнасянето на Исус са истини, които никоя друга религия даже не твърди.

От всички разлики, които не са малко, макар така че често да твърдят незапознати хора, за мен най-голямата е в личността и значението на Исус в нашата вяра. Знаете ли, че ако попитате който и да е мисюлманин дали ще отиде в рая, техния отговор ще бъде: “Каквато е волята на Аллах”. Те не знаят къде ще прекарат вечността, за тях времето на земята е трупане на повече добри дела, отколкото лоши. Кармата, която е мотив в източните религии е на същия принцип. Ако си вършил много лоши дела, в следващия си живот ще бъдеш канален плъх.

Но какво имаме ние в Исус? Ние имам благодат! Имаме прошка на всички наши минали, настоящи и бъде и грехове! Имаме благодат! Имаме обещание, че ако изповядаме Исус за наш спасител, ще прекараме вечността с Него. Не заради нашите дела, а въпреки тях, защото имаме Неговата Благодат.

Споделям ви това, не за да подчертавам суперлитета на християнството и да ставаме надменни пред другите, а за да се замислим и оценим това, което е Исус за нас. Също така, за да можем да призоваме тези, които не Го познават с тези доводи, от каквато и религия да са те.

Честито Възкресение Христово! Исус Възкръсна! Той е жив! Той е пътят, истината и живота! Той е благодат!

photo credit: https://www.biblica.com/articles/easter-the-crucifixion-and-resurrection-of-jesus-christ/

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page