top of page

Гледай си работата

Tablet

Знам, че го казвам често, но Библията наистина продължава да ме изумява с всеобхватността на темите, разгледани в нея. Попаднах на следните стихове, които ме изумиха с посланието си. Нямам много какво да добавя след тях, те са доста красноречиви.

 

Римляни 14:12

12 И така, всеки от нас ще отговаря пред Бога за своя собствен живот.

Второ Солуняни 3:11

11 Чуваме, че някои от вас са мързеливи, нищо не правят и се месят в работите на другите.

Първо Солуняни 4:11

11 Стремете се да водите спокоен и мирен живот, да се интересувате от своите дела и да изкарвате хляба си със собствените си ръце, както ви заповядахме

 

Първо Петрово 4:15

15 Затова никой от вас не трябва да страда като убиец, крадец, престъпник или като натрапник в чужди дела.

Посланието е доста ясно. Особено ме жегна факта, че това да се бъркаме в чуждите работа е поставено наред с убийство, кражби и подобни. Мисля си, че в днешно време това да имаме мнение за какво другите трябва да направят или не трябва да правят, не звучи като толкова “голям” грях, може би понеже го правим толкова често. Социалните медии доста улесняват този процес. Разглеждаме снимки, четем статуси и коментари и си оформяме мнения, споделяме ги с други, критикуваме на ум или пред другите.

 

Сигурна съм, че също както нашия морален компас подсказва и Библията подтвърждава, това не е нещо, с което трябва да ангажираме времето си, нито мислите си. Може би когато вниманието ни не е върху другите, а върху самите нас, ще бъдем по-чувствителни към Бог и това, което той иска ние да правим. Нека се фокусираме върху нас, нашата връзка с Бог или с други думи… нека си гледаме работата :)

bottom of page