top of page

Публикацията на нашето духовно облекло ме накара да се замисля за останалите сутрешни ритуали, с които започвам деня си.

Алармата звънни или в моя случай сина ми почва да вика от стаята му : “ папу - папу”, отварям очи и започвам с всякакви малки ритуали, изградени във времето. Естествено започваме с правенето на папуто, защото иначе рискувам да бъде изяден някой крайник на плюшена играчка или по-лошо - моя :) Следват сутрешния тоалет в банята, облеклото за деня, папуто за възрастни (с което и малкия десертира) и т.н.

И това отнема около час, час и половина всяка сутрин преди да излезем от вкъщи и да започне още по-динамичната част на деня. Но това време ни е нужно, за да се справим именно с останалата част от деня.

Това ме кара да се замисля, че ако всяка сутрин трябва да закусваме, и да вършим всички тези презареждащи действия, за продължи деня добре, то нашето духовно зареждане е още по-важно и незаменимо.

Интересно е как Бог е промислил да имаме нужда ежедневно не само от сън, храна и вода, но и от Неговото присъствие, Неговото водителство. Сигурна съм, че много от нас, ако нямахме физическата нужда да спрем, да починем, да поспим, нямаше да го правим. Ако енергията ни не се изчерпваше, нямаше да се сещаме да отидем до извора (леглото или хладилника :) и да презаредим. Така е и с Божията милост, с Неговото присъствие, изисква ежедневно да се зареждаме с него. Ежедневното потапяне в Бог и Неговото слово ни презарежда духовно, уравновесява ни и ни помага да прекараме останалата част от деня с Него, с Неговата помощ и в Неговата милост. Амин!

Аз намерих много интересно време, когато да правя това. В колата сме на път за ясла и работа и се молим на глас Бог да благослови деня и нас. Надявам се и вие да имате или скоро да намерите време за най-важната част от сутрешната рутина.



 

Добро утро за добър ден
bottom of page