top of page

Какво ще облечеш днес?

Едни от моментите, които никак не харесвам, са тези, в които седя пред гардероба ми с празен поглед и да не мога да реша с какво да се облека. Пълен гардероб с дрехи… и аз няма какво да облека! :) Не ми казвайте, че само на мен ми се случва.
 

Сутрешния тоалет е важен старт на деня за всяка дама. Облекло ни решава как ще изглеждаме през деня и това до някаква степен влияе на това как ще се чувстваме. Предполагам и за това се случват тези дълги сесии на сканиране на гардероба, мислено съчетаване на различни дрехи, пробване, обличане и събличане.
 

Най-любимото ми нещо у Библията е, там мога да намеря отговор на всяка дилема, на всеки въпрос. И докато никъде за съжаление не пише с кои обувки да съчетая новия ми панталон, то Словото дава един моден съвет, който не се влияе от временните тенденции.

Библията казва в Колосяни 3:12,14
 

И тъй, като Божии избрани, свети и възлюблени, облечете се с милосърдие, благост, смирение, кротост, дълготърпение.

А над всичко това облечете се в любовта, която свързва всичко в съвършенство.

 

Духовното ни облекло е много по-важно от физическото. Прекарваме доста време, пари и усилия в облеклото ни и с гордост го показва на хората, особено ако са и с дизайнерски етикет.
 

И докато вярвам, че Бог одобрява това да се грижим за себе си, знам, че Той се удовлства в това да вижда, че Исус Христос е марката, която ценим и носим всеки ден. Молитвата ми е прекарваме повече време да се обличаме в (и носим) милосърдие, благост, смирение, кротост, дълготърпение и любов. Само това облекло може наистина да ни накара да се чувстваме добре, както и тези около нас.

 

Какво ще облече тази сутрин?

bottom of page