top of page

Мили дами,

 

Паралелно с изучаването на Римляни, ще ви представя и още едно… нещо :)

 

Идеята е вдъхновена от две неща. Първото беше една скъпа приятелка, която води впечатляващ списък с имена, на хора, които по един или друг начин са в живота й и за които тя се моли. В нейния случай случай това са хора, които не познават Бог и тя се молеше това да се промени, молеше се за тяхното спасение. Говорихме си за невероятното чувство да зачеркваш някои имена от този списък, да виждаш как Бог работи реално в живота на тези хора и те преоткриват светлината и любовта на Бог в живота си.

 

Другата причина за създаването на ‘нещото’ е моето лично желание да бъда по-организирана и по-постоянна в молитвите си. Надявам се на вас да не ви се е случвало, но на мен за съжаление ми се случва вече няколко пъти да обещая на някого да се моля за него или нещо… и просто да забравя. Или имам подтик да се моля за нещо и да го направя само веднъж в този момент и да забравя след това. Около мен има толкова хора, които се нуждаят от молитва! Хора или молитвени нужди, за които може би никой друг не се моли (колко страшно е това!). И все пак вечер, след дългия ден, съм уморена и доста от тях ми убягват.

 

„Постоянствайте в молитва и бдете в нея с благодарение.“

(Колосяни 4:2)

След зимния сезон, студеното време, грипа и топлите завивки идва пролетта. Всичко, което е спало дълбок сън през зимата, се съживява отново с нова сила, в нови цветове през пролетта. Иска ми се да почерпим сила от новия сезон, които предстои Бог да ни подари и да направим една промяна в живота си към постоянство в молитва.

 

“Нещото” ще наречем с английското му име, просто защото аз не можах да измисля нещо по-удачно. Това, което ще се опитаме да направим е да използваме тракер (tracker) на нашите навици. Тракер може да бъде утройство, което те проследява. Например умните часовници, които следят колко крачки сме изминали през днешния ден. GPS tracker, който следи нашето местоположение. Или в нашия случай един вързоп от списъци, в които ще записваме и следим част от навиците ни. Списъкът може да е различен. Виждала съм тракери, с които може да се следят дневния прием на калории. Тракер за часовете сън, майките на малки деца ще разберат защо този тракер е важен :))) Има тракери със задачи, които искаме да свършим вкъщи или цели, които сме си поставили за бъдещето.

 

Аз смятам да започнем с два. Единия тракер да бъде да молитвени нужди (другия ще ви представя по-късно). Може това да са хора, за които искате да се молите за спасение. Може да са лични неща. Може да са нужди на други хора. Големи и малки неща. Близки и далечни. Такива, които изглеждат невъзможни, тези, за които не виждаме разрешение или малките практични неща, от които имаме нужда. Запишете ги, препрочитайте ги, молете се над тях, бдете над тях, постоянствайте в молитва и само гледайте как Бог работи!

 

Това ще бъде първия ни тракер. Какво мислите? Ще ви е полезен ли? Ето тук или като кликнете на снимката отдолу може да свалите дизайна, който изготвих за него. Надвам да ви хареса. Мислях си, че може да си го принтираме, попълним и държим близо до мястото, където най-често се молим.

Молитвен тракер

bottom of page