top of page

Рождество е рожденият ден на Исус (част II) - Любов

Рождество Христово е не само денят, в който Исус се роди като човек, но и в дена, когато Любовта се роди. Това малко бебе беше пратено на земята с една определена, тъмна, но и същевременно красива цел. Той се роди, за да умре. Той, Който беше свят дойде, за да спаси грешниците. Този, Който щеше да живее перфектен живот на Земята, го направи за тези, които не поемат един дъх без да съгрешат.

1 Йоан 4:9

В това се яви Божията любов към нас, че Бог изпрати на света Своя Единороден Син, за да живеем чрез Него.

Това е прекрасната, необятна, всеобхватна, перфектна, пречистваща, красива любов на Бог към нас хората. Исус бе Неговия подарък за нас, преобраз на тази любов, надежда за нас и нашата грешна същност.

Празнувайте тази любов! Раздавайте тази любов! Разказвайте за тази любов! Живейте в тази любов! Бъдете тази любов!

Photo credit https://www.pinterest.dk/pin/158540849362748846/

Стихове за през седмицата:

Понеделник 1 Йоан 4:7-8 Извор на любовта 7 Възлюбени, да се обичаме един друг, защото любовта е от Бога; и всеки, който обича, е роден от Бога и познава Бога.8 Който не обича, не е познал Бога; защото Бог е любов.

Вторник: Марк 12:28-30 Най-голямата заповед 28 А един от книжниците, който дойде и ги чу, когато се препираха, като видя, че им отговори добре, Го попита: Коя заповед е най-важната от всички?29 Исус отговори: Първата е: „Слушай, Израилю; Господ, нашият Бог, е един Господ;30 ида възлюбиш Господа, твоя Бог, с цялото си сърце, с цялата си душа, с всичкия си ум и с всичката си сила.“

Сряда Псалми 119:105-106 Нун 105 Твоето слово е светилник за краката мии виделина на пътеката ми.106 Заклех се и го потвърдих,че ще държа праведните Твои постановления.

Четвъртък Софония 3:17

17 Господ, твой Бог, е сред тебе – Силният, Който ще те спаси;ще се развесели за тебе с радост,ще се успокои в любовта Си,ще се весели за тебе с песни.

Петък Йоан 12:35-36

35 Тогава Исус им каза: Още малко Светлината е между вас. Ходете, докато имате Светлината, за да не ви настигне тъмнината. Който ходи в тъмнината, не знае къде отива.36 Докато имате Светлината, вярвайте в Светлината, за да станете синове на Светлината. Това изговори Исус, отиде си и се скри от тях.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page