top of page

"Почини и Предай" 4 - ден 4

Припомни си какво Бог вече е направил

Когато минаваш през водите, с тебе ще бъда, И през реките, те не ще те потопят; Когато ходиш през огъня, ти няма да се изгориш, И пламъкът не ще те опали. Исая 43:2

Почти накрая на нашата “Почини и Предай” серия сме и се надявам тя да е била полезна на някои от вас. Надявам се да сте открили колко ценна е почивката и да сте успели да предадете част от теглото си в любящите ръце на Бог. Замислих се, че дори и да сме го направили, със сигурност ще дойде нов епизод на трудности...такъв е нашия път на Земята. Тогава какво да правим?

Да си спомним.

Да си спомним какво Бог вече е направил за нас, през какви препятствия ни е превел. След всяко едно от тях ние ставаме по-силни. Това е достатъчно, за да ни дава надежда и мир за следващата ни стъпка.

Стихът на Исая ни напомня за тези трудни епизоди, казва ни, че ще има дълбоки води и огън, но ни дава и обещание. Той ще бъде с нас в дълбочината на студените води и горещината на огъня. Той ще устои, ние също, заради Него.

Второ Коринтяни 4:8

Непрекъснато ни постигат всякакви беди, но не сме сломени; в безизходица сме, но успяваме да намерим изход;

До сега се е грижил за нас. Той ни обещава, че винаги ще го прави. Затова когато почивката ни свърши, нека си спомним за тях, и за това, което Той е правил и ще прави за нас.

ПОЧИНИ в Неговите обещания. ПОМНИ какво Той вече е направил.

Въпрос за тихото време:

Спомни си за едно изпитание, през което те е превел. Спомни си за молитвите, които си отправила към Него и как Той е отговорил. Спомни си за Неговата вярност!

Исаия 43:1-3

43 А сега, така казва Господ Творецът ти, Якове, И създателят ти, Израилю: Не бой се, защото Аз те изкупих, Призовах те по име, Мой си ти

2 Когато минаваш през водите, с тебе ще бъда, И през реките, те не ще те потопят; Когато ходиш през огъня, ти няма да се изгориш, И пламъкът не ще те опали.

3 Защото Аз съм Иеова твоят Бог, Светият Израилев, твоят Спасител; За твой откуп дадох Египет, За тебе Етиопия и Сева.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page