top of page

"Почини и Предай" 3 - ден 3

Освободи се от товара си чрез благодарност

За всичко благодарете, защото това е Божията воля за вас в Христа Исуса. 1 Сол. 5:18

Има една много интересна зависимост, за която рядко се замисляме:

Това, върху което се фокусираме, се разраства.

Ако се фокусираме върху нашите проблеми - те се разрастват.

Наскоро едно неприятно изживяване направо ме изяждаше. Често и надълго мислех за това. Връщах се обратно към ситуацията и я премислях отново и отново. Накрая седнах и написах дълъг имейл, в който изразих чувствата си. Запаметих го и отдидох да спя. На сутринта го прочетох и осъзнах, че моята представата за проблемът се е разраснала в съзнанието ми. Имах нужда да се освободя от това и затова изтрих имейла.

Не след дълго, бях заета с други неща и мислите ми летяха в различна посока. Тогава осъзнах, че проблемът ми се “свил” и вече не е толкова страшен. Реших да го предам в Божията ръка, за да продължа напред.

В 5-та глава на Солунци се казва винаги да се радваме, да не преставаме да се молим и да бъдем благодарни във всички обстоятелства. Тази седмица си говорихме за хвалението и молитва. Смятам, че след като прославим Бог и след като се помолим, трябва да станем и да живеем с благодарно сърце. Това е Божията воля за нас и невероятен начин да се освободим от теглото ни.

Нека не оставяме проблемите ни да се разрастват в умовете ни. Нека на тяхно място се увеличават хвалението, молитвата и благодарността.

Въпрос за личното време:

Огледай се, помисли за всички неща, за които си благодарна на Бог. Отдай Му почит за тях. Потопи се в радостта и благодатта на това усещане и го носи в сърцето си.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page