top of page

"Почини и Предай" 3 - ден 2

ПРЕДАЙ своите грижи чрез молитва

Не се безпокойте за нищо; но във всяко нещо,

с молитва и молба изказвайте прошенията си на Бога с благодарение; Филипяни 4:6

Всяка сутрин, когато краката ни докоснат пода, ние влизаме в духовна битка. Битката, която започна още в Едемската градина. Битката на тъмнината и светлината, на злото и доброто. Ние сме част от тази епична битка. Също както се обличаме с дрехи, подходящи за предстоящия ден, така ние заповядано да обличаме и духовната ни броня. И това не е предложение, това е заповед. Така е, защото Бог знае, че без тези духовни брони, ние ще бъдем победени.

Мрака е активна сила, тя стремглаво си пробива път в нашия живот. Светлината не бива да бъде пасивна! Ние не можем да седим кротко и да наблюдаваме как тъмнината ни превзема. Ние трябва да се борим срещу нея. Ние трябва да греем!

Хвалението е нашия боен вик! Божието слово е нашият меч! Божието слово е живо и активно! То ни приканва да се молим. Казва ни да не се безпокоим за нищо. Нищо значи...нищо. Вместо да се притесняваме, ние трябва да се молим...за всичко. Когато се молим Бог взема нашия страх и притеснение и ни дава мир.

Молитвата е от първа необходимост.

Без молитва, ние ще се предадем на врага, когато трябва да направим точно обратното. Трябва да се ПРЕДАДЕМ на Бог и да Му позволим да се бори за нас. Това не значи, че нашите обстоятелства ще се променят (макар, че често и това се случва), значи че ние ще можем да останем силни по време на битката.

Не се безпокой! Моли се за всичко! Нищо не е прекалено малко, за да го представиш пред Бог. ПРЕДАЙ теглото си днес на Бог в молитва. Стой силна и победоносна!

Въпрос за тихото време:

Кое е това нещо, което днес трябва д предам на Исус в молитва?

Филипяни 4:6-9

6 Не се безпокойте за нищо; но във всяко нещо, с молитва и молба изказвайте прошенията си на Бога с благодарение;

7 и Божият мир, който никой ум не може да схване, ще пази сърцата ви и мислите ви в Христа Исуса.

8 Най-после, братя, всичко, що е истина, що е честно, що е праведно, що е любезно, що е благодатно, 9 Това, което сте и научили, и приели, и чули, и видели в мене, него вършете; и Бога на мира ще бъде с вас

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page