top of page

Мария Магдалена в Лука 2

Първата история или по-скоро даден факт (линк), свързана с Мария Магдалена е изключително лаконична. Не ни дава никакви подробности за нея, за състоянието й. Казва се само, че тя е била болна, обладана от седем нечисти духа и че Исус я спасява.

Това, което можем да извлечем от тази кратка история, е че каквото и да е правила Мария Магдалена преди това, тя сега e намерила ново призвание. Изцерена от Исус, тя не Го забравя, очевидно не тръгва по-стария си път. Мария Магдалена успява да види повече от Изцерител в Исус, тя Го вижда като Учител, Спасител, Божий Син и започва да го следва.

Знаем, че тя е до края с него, дори когато неговите любими ученици се отричат от Него поради страх, тя е там до Него. Мария Магдалена е познала и последвала истински Исус.

От последния стих и Марк 15:40-41 става ясно, че Мария Магдалена играеше и съществена роля в динамиката на Исусовите последователи. Тя беше предала имота си на тяхно разположение, както и им служеше с каквото може по време на дългите пътувания.

Днешния пост е сравнително кратък, но примерът на Мария Магдалена ни дава храна за размисъл и равносметка.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page