top of page

Метод за изучаване

Привет, дами!

От понеделник почваме да разглеждаме по една глава на ден от Словото и исках да ви споделя един страхотен метод за ползотворно изучаване. Абревиатурата на английски е SOAK, което буквално би се превело 'попивам' като глагол. Всъщност е доста подходяща абревиатура, защото точно с това подпомага метода - да се попие Словото. Аз за съжаление при превода не можах да измисля толкова остроумна абревиетура (отворена съм към предложения), но все пак важен е методът. А, ето го и него:

S – (Scripture) отговяря на С от Стих. Прочитайки главата за деня, избери един (или няколко) стих/а и ги препиши. Няма правилен или грешен избор, избери това, което говори лично на теб.

O (Observation) отговаря на Н за Наблюдение. Вгледай се в стиха или стиховете, които си написала. Какво ти прави най-силно впечатление? Какво научаваш за Бог от тези стихове? Имали обещание, заповед или някакво поучение?

A - (Application) отговаря на А за адаптация/ приложение. Персонализирай стиха. Какво Бог казва чрез този стих лично на теб? Как може този стих да се приложи в твоя живот? Може би промяна, която трябва да направиш или действие, което трябва да предприемеш?

K – ( Kneeling in Prayer) отговаря на М за Молитва/коленичене за молитва. Накрая, отдели минутка, преклони сърцето си и се помоли. Благодари на Бог за Словото Му и за начина, по който Ти е говорил. Помоли се за приложението на стиха в твоя живот или на някого друг.

Чрез този метод, ще успееш да изцедиш всички минерали и полезни вещества, от словото, което четеш.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page